Andebryst med spicy saus.
4 andebryst
Salt og pepper
Saus:
1 dl soyasaus
1 dl honning
2 fedd hvitløk
1 hel chili finhakket (jeg fjernet det meste av frø)
1 ss revet fersk ingefær
Saften av 1 lime
2 ss sesamfrø
1/2 dl andefett
Sett ovnen på 100 grader.
Snitt rutemønster i fettet på andebryst. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet. Legg med skinnsiden ned i kald stekepanne. På nesten full styrke.
Stek i 2-3 min før du snur og steker 2-3 minutter på andre siden. Ha på salt og pepper. Legg i en ildfastform med skinnsiden opp. Og hell over fettet fra panna.
Stek i ovnen i 40-50 min.
I mens lager du sausen.
Bland alle ingrediensene (utenom andefett det kommer etterpå) og la det koke i 30-40 min til det tykner. Rør av og til.
Ta ut anda, landet hvile på en skjærefjøl. Og sett ovnen på 200 grader.
Ha litt at fettet i sausen.
Del anda i skiver og ha over i formen og hell sausen over. Ha inn i ovnen i ca 10 min. Pass på at det ikke brenner seg.
Server med ris og grønnsaker eller en salat.
Enjoy!