andebryst med spicy saus

Andebryst med spicy saus.

img_9677

 

4 andebryst

Salt og pepper

Saus:

1 dl soyasaus

1 dl honning

2 fedd hvitløk

1 hel chili finhakket (jeg fjernet det meste av frø)

1 ss revet fersk ingefær

Saften av 1 lime

2 ss sesamfrø

1/2 dl andefett

Sett ovnen på 100 grader.

Snitt rutemønster i fettet på andebryst. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet. Legg med skinnsiden ned i kald stekepanne. På nesten full styrke.

Stek i 2-3 min før du snur og steker 2-3 minutter på andre siden. Ha på salt og pepper. Legg i en ildfastform med skinnsiden opp. Og hell over fettet fra panna.

Stek i ovnen i 40-50 min.

I mens lager du sausen.

Bland alle ingrediensene (utenom andefett det kommer etterpå) og la det koke i 30-40 min til det tykner. Rør av og til.

Ta ut anda, landet hvile på en skjærefjøl. Og sett ovnen på 200 grader.

Ha litt at fettet i sausen.

Del anda i skiver og ha over i formen og hell sausen over. Ha inn i ovnen i ca 10 min. Pass på at det ikke brenner seg.

Server med ris og grønnsaker eller en salat.

Enjoy!