Appelsin Peanøtt kylling
Saus:
150 g appelsinmarmelade
75 g peanøttsmør
3 ss bruntsukker
1,2 dl soyasaus
1 ss appelsinskall (revet)
1,2 dl appelsinjuice (press 1,5 appelsin, resten brukes til å presse over)
2 ss ketchup
1 ss fiskesaus/østerssaus
2 ss maizenna
Marinade:
1 ts ingefærpulver
1 ts hvitløkspulver
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts spisskummin
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss olivenolje
600 g kylling lårfilet
Ha alle sausingrediensene i en kasserolle og kok opp og sett til siden.
Bland alt i marianden i en bolle og ha oppi kyllingen.
Brun kyllingen i 5 min på hver side.
Ha de i en ildfastform og hell sausen over. Press 3-4 appelsinbåter over og legg de ned i sausen.
Stek på 180 grader i 15 min midt i ovnen. Strø over vårløk og server med ris og wokede grønnsaker.