Beate’s gode kake

Beate's gode kake
Beate's gode kake

Beate’s gode kake!

Bunn: 4 eggehvite, 3dl sukker, 3 dl risnøtter(puffa ris)

Fyll: 4 eggeplommer, 1 dl sukker, 1 dl fløte, 1 ss hvetemel, 100 gram smør/margarin, Revet skall av an halv appelsin, 2 til 3 ts appelsinlikør (eller annen likør).

Pynt: 4 dl kremfløte, 25 -> 50 g sjokolade

Stivpisk eggehvite og sukker, vend forsiktig inn risnøttene.
Bre massen ut i an langpanne ( 30 x 40 cm)
Stek bunnen midt i ovnen ved 125 grader i ca. 1 time.
Skru av varmen og la kaken stå i ovnen i 15 min, ha den over på rist og ta bort papiret, og del den i to like store deler mens kaken er varm.
Avkjøl bunnene
Lag fyllet, bland eggeplommer og sukker i en kjele, tilsett fløte og mel, småkok kremen under omrøring til kremen begynner å bli tykk, ta kjelen av platen og rør inn smøret, kan ha revet appelsinskall inni, bre kremen på den ene bunnen og legg den andre bunnen over.
Pisk krem og ha den over kaken, smelt sjokolade over vannbad eller i mikroen i en 1/2 til 1 min. drypp/spre den dekorativt over kaken.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s