Chinese Orange ChickenOppskrift
500 g kyllingfilet i biter
4 dl maisenna
3 egg vispet
4 dl olje
1/2 ts sesamfrø
1 vårløk i skiver
Saus
2 ss hakket hvitløk
1/2 Ts chiliflak
1 ss olje
2 dl kyllingkraft
2,5 dl appelsinjuice (fersk presset)
4 ss sukker
5 ss eddik
2 ss soyasaus
1 ss ris eddik
1 ss revet appelsinskall
2 ts ingefær
1/2 ts hvit pepper
1/2 kopp vann
3 Ts maizenna
Varm oljen i en panne. Paner kyllingen i egg, så i maisenna. Stek til de blir krispy og gjennomstekte. La de renne av på litt kjøkkenpapir.
Ha olje i en gryte, fres chili og hvitløk. Ha så i alle de andre ingrediensene. Kok en liten stund, tilsett maizennajevning. Kok opp og la koke i 2-3 minutter.
Stek valgfrie grønnsaker..
Bland kyllingen og grønnsaker i sausen og server med og ris. Dryss litt vårløk og sesamfrø over. Og pynt med ett par appelsinskiver.