Hamburgerbrød
(8 stk)
6,5 dl hvetemel
1,1/4 ss sukker
3/4 Ts salt
1/2 pose tørrgjær
1/2 Ts bakepulver
1 ss smør
2,5 dl lunket vann
1 egg
Litt rapsolje
Bland alt det tørre i en bolle. Ha egget opp i vannet, bland, ha det over det tørre, sammen med smøret. Elt godt. Jobb godt med deigen. Avslutt med litt olje. Dekk til med plast og et håndkle. Hev i 1 time.
Ha deigen på en melet benk. Del i 8 like store deler (100 gram ca) og form store runde boller, ca 2-3 cm høye) ha de på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev i 20-30 min.
Pensle med vann og dryss over sesamfrø.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 10-12 min. Avkjøl under et håndkle.
Del og ha på burger og tilbehør.