Hamburgerbrød

Hamburgerbrød

(8 stk)

6,5 dl hvetemel

1,1/4 ss sukker

3/4 Ts salt

1/2 pose tørrgjær

1/2 Ts bakepulver

1 ss smør

2,5 dl lunket vann

1 egg

Litt rapsolje

Bland alt det tørre i en bolle. Ha egget opp i vannet, bland, ha det over det tørre, sammen med smøret. Elt godt. Jobb godt med deigen. Avslutt med litt olje. Dekk til med plast og et håndkle. Hev i 1 time.

Ha deigen på en melet benk. Del i 8 like store deler (100 gram ca) og form store runde boller, ca 2-3 cm høye) ha de på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev i 20-30 min.

Pensle med vann og dryss over sesamfrø.

Stek midt i ovnen på 200 grader i 10-12 min. Avkjøl under et håndkle.

Del og ha på burger og tilbehør.