
50 gram gjær (1 pose)
7 dl vann (ca 25°c)
2 ss sukker
Ca 1 kg hvetemel
2 Ts salt
6 ss olje
Visp sammen vann, sukker og gjær, til gjæret er løst opp. Ha i mel, salt og 2 ss olivenolje. Kna deigen i 10-15 minutter, til den er smidig, skinnende og litt klissete. Bruk gjerne maskin. (Jeg gjorde ikke det) Drypp 1 ss olje over deigen og rull litt rundt på deigen slik at den blir dekket med olje. Dekk bakebollen med plastfilm og legg et håndkle over. La deigen heve til dobbel størrelse, va 30-40 min.
Kna sammen deigen og del den i 8-10 like store emner. Bak ut med olje, ikke mer hvetemel. Rull hvert emne til en bolle, la dem hvile på benken i 10 minutter. Kjevl og klapp hver bolle ut til en tynn lefse cirka 0,5 cm tykk. Bruk en stor varm stekepanne og stek ett og ett brød i den varme tørre pannen, cirka 45 sekunder på hver side. Pakk de nystekte brødene i et kjøkkenklede slik at de holder seg varme og myke.
Funker også godt som mini pizzabunn






Enjoy!