Lefse (til kebab o.l)

IMG_4451
Fyll med kebab!

50 gram gjær (1 pose)
7 dl vann (ca 25°c)
2 ss sukker
Ca 1 kg hvetemel
2 Ts salt
6 ss olje
Visp sammen vann, sukker og gjær, til gjæret er løst opp. Ha i mel, salt og 2 ss olivenolje. Kna deigen i 10-15 minutter, til den er smidig, skinnende og litt klissete. Bruk gjerne maskin. (Jeg gjorde ikke det) Drypp 1 ss olje over deigen og rull litt rundt på deigen slik at den blir dekket med olje. Dekk bakebollen med plastfilm og legg et håndkle over. La deigen heve til dobbel størrelse, va 30-40 min.
Kna sammen deigen og del den i 8-10 like store emner. Bak ut med olje, ikke mer hvetemel. Rull hvert emne til en bolle, la dem hvile på benken i 10 minutter. Kjevl og klapp hver bolle ut til en tynn lefse cirka 0,5 cm tykk. Bruk en stor varm stekepanne og stek ett og ett brød i den varme tørre pannen, cirka 45 sekunder på hver side. Pakk de nystekte brødene i et kjøkkenklede slik at de holder seg varme og myke.

Funker også godt som mini pizzabunn

 

image2

image3
Jeg brukte også kjevle, men trykte ut først.
image4
Burde nok hatt en litt større stekepanne, evt en takke men det funket.
image5
Pakk de inni håndkle så de ikke blir kalde/stive.
IMG_4451
Fyll med kebab!
IMG_4455
Smakte digg!!
image1
Funker også som minipizzabunner. Skal slenge resten i fryseren, sånn at man bare kan ta opp en når man trenger no kjapt til middag. Slenge på ønsket fyll og steke i ca 10 min for å smelte osten…

 

Enjoy!