Minestrone-inspirert one-pot-pasta med litt nytt og mye av det jeg hadde i skuffene i kjøl/frys. Stekt i olje så retten er vegansk.
Det jeg brukte:
2 skrumpete sjalottløk
1/2 gul løk
2 fedd hvitløk (fjerner stilken inni siden de er litt gamle, blir mindre beskt)
1 neve koriander fra fryseren
3 litt slappe gulrøtter
2 litt tørre/slappe vårløk
2 litt myke mandelpotet
1/2 av en liten kålrot (nykjøp)
2 stilker av stangselleri (nykjøpt)
1 boks hermetisk hakket tomat (hadde i skapet)
1 buljongterning (hadde i skapet)
2-3 never med pastaskruer (hadde i skapet)
4-6 dl vann
Smak til med salt og pepper
Fres løk og sjalottløk i olje( jeg bruker raps da den funker fint til oppvarming)
Tilsett hvitløken når løken begynner å bli blank og myk.
Ha i alt det andre og kok opp. Kok koketiden til pastaen (10-12 min)
Smak til med salt og pepper, og evt andre krydder etter ønske.
Server med godt brød!
Enjoy!
Alt skrellet og «søpla» fra grønnsakene ble lagt i pose i fryseren til å koke kraft av senere. Har flere slike poser i fryseren. Når jeg har 4-5 slike fyller jeg en stor gryte med det og fyller på med vanne har litt salt og litt hel-pepper i og koker en god stund, så siler jeg krafta over i en ny kjele. Når det er avkjølt fyller jeg dunker i fryseren som brukes til sauser og supper andre ganger. I dag ble det buljongterning da jeg ikke hadde noe kraft igjen i fryseren.
Restene av grønnsakene jeg kjøpte blir sikkert ikke brukt i løpet av denne uka, så jeg renser de, har de i bokser og pakker i fryseren, klart til en ny suppe eller gryte.