Minestrone inspirert one-pot-pasta

Minestrone-inspirert one-pot-pasta med litt nytt og mye av det jeg hadde i skuffene i kjøl/frys. Stekt i olje så retten er vegansk.


Det jeg brukte:

2 skrumpete sjalottløk

1/2 gul løk

2 fedd hvitløk (fjerner stilken inni siden de er litt gamle, blir mindre beskt)

1 neve koriander fra fryseren

3 litt slappe gulrøtter

2 litt tørre/slappe vårløk

2 litt myke mandelpotet

1/2 av en liten kålrot (nykjøp)

2 stilker av stangselleri (nykjøpt)

1 boks hermetisk hakket tomat (hadde i skapet)

1 buljongterning (hadde i skapet)

2-3 never med pastaskruer (hadde i skapet)

4-6 dl vann

Smak til med salt og pepper

Fres løk og sjalottløk i olje( jeg bruker raps da den funker fint til oppvarming)

Tilsett hvitløken når løken begynner å bli blank og myk.

Ha i alt det andre og kok opp. Kok koketiden til pastaen (10-12 min)

Smak til med salt og pepper, og evt andre krydder etter ønske.

Server med godt brød!

Enjoy!

img_4251img_4258img_4256img_4255img_4257img_4260img_4261img_4262

Alt skrellet og «søpla» fra grønnsakene ble lagt i pose i fryseren til å koke kraft av senere. Har flere slike poser i fryseren. Når jeg har 4-5 slike fyller jeg en stor gryte med det og fyller på med vanne har litt salt og litt hel-pepper i og koker en god stund, så siler jeg krafta over i en ny kjele. Når det er avkjølt fyller jeg dunker i fryseren som brukes til sauser og supper andre ganger. I dag ble det buljongterning da jeg ikke hadde noe kraft igjen i fryseren.

 

img_4259img_4264

Restene av grønnsakene jeg kjøpte blir sikkert ikke brukt i løpet av denne uka, så jeg renser de, har de i bokser og pakker i fryseren, klart til en ny suppe eller gryte.