Pastagrateng

3-4 dl Pastaskruer

2 ts salt

2 gulrot

1/2 blomkål

1/2 halv brokkoli

2 ss sukker

4-5 ss smør

1/2 løk

20 cm purre

2 hvitløksfedd

2 ss parmesan

2 ts salt

2 ts kvernet pepper

1 ts cayenne pepper

1 ts løkpulver

1 ts hvitløkspulver

2 egg

3 dl fløte

1,5 dl melk

2 bokser bogskinke

Revet ost og parmesan

Kok pastaen som anvist. Tøm av vannet og ha det over i en ildfast form. Del brokkoli, blomkål og gulrot i biter, kok opp og kok i 2-3 minutter. Hell av vannet og ha grønnsakene over i en stekepanne med smør, løk og hvitløken. Når løken er blank er det klart. Hell over pastaen. Del bogskinke og purre i biter og bland alt sammen med pastaen og grønnsakene.

Bland fløte, melk, egg, krydder og parmesan i og hell over. Dryss over revet ost og litt mer parmesan. Stek midt i ovnen på 225° i ca 30 min.