Thai Kyllingsuppe ala Thanika
4 kyllinglår
4 kvaster fersk koriander med rot
2 ss fiskesaus
2 ss Gosto kylling buljong (fås kjøpt i Asiatiske butikker)
2 syltete hvitløk (hele)(fås kjøpt i Asiatiske butikker)
3 gulrot i 2-3 cm biter
Vann
Tilbehør:
Hakket koriander
Bønnespirer
Vårløk i skiver
Fritert hvitløk
Chiliflak
Salatblader (isberg)
Nudler
Brun kyllingen i en stor gryte. Fyll på med vann, ha i fiskesaus, ta korianderrøtter i en morter og knus de og tilsett. Ha i et par syltede hvitløk og ett par spiseskjeer med Gosto. Ha i gulrøtter.
Kok i 40-50 min (blir bedre jo lengre den får stå)
Koks nudler etter ønske, ha det i en skål før du har over suppa med kylling og gulrøtter. Dryss over bønnespirer og finhakket koriander og vårløk. Og evt chili og hvitløk.
Spis med litt salatblad ved siden av.