Thaisuppe ala Thanika

Thai Kyllingsuppe ala Thanika

img_5376

4 kyllinglår

4 kvaster fersk koriander med rot

2 ss fiskesaus

2 ss Gosto kylling buljong (fås kjøpt i Asiatiske butikker)

2 syltete hvitløk (hele)(fås kjøpt i Asiatiske butikker)

3 gulrot i 2-3 cm biter

Vann

 

Tilbehør:

Hakket koriander

Bønnespirer

Vårløk i skiver

Fritert hvitløk

Chiliflak

Salatblader (isberg)

Nudler

 

 

Brun kyllingen i en stor gryte. Fyll på med vann, ha i fiskesaus, ta korianderrøtter i en morter og knus de og tilsett. Ha i et par syltede hvitløk og ett par spiseskjeer med Gosto. Ha i gulrøtter.

Kok i 40-50 min (blir bedre jo lengre den får stå)

 

Koks nudler etter ønske, ha det i en skål før du har over suppa med kylling og gulrøtter. Dryss over bønnespirer og finhakket koriander og vårløk. Og evt chili og hvitløk.

Spis med litt salatblad ved siden av.