Thaisuppe ala Thanika

Thai Kyllingsuppe ala Thanika

img_5376

4 kyllinglår

4 kvaster fersk koriander med rot

2 ss fiskesaus

2 ss Gosto kylling buljong (fås kjøpt i Asiatiske butikker)

2 syltete hvitløk (hele)(fås kjøpt i Asiatiske butikker)

3 gulrot i 2-3 cm biter

Vann

 

Tilbehør:

Hakket koriander

Bønnespirer

Vårløk i skiver

Fritert hvitløk

Chiliflak

Salatblader (isberg)

Nudler

 

 

Brun kyllingen i en stor gryte. Fyll på med vann, ha i fiskesaus, ta korianderrøtter i en morter og knus de og tilsett. Ha i et par syltede hvitløk og ett par spiseskjeer med Gosto. Ha i gulrøtter.

Kok i 40-50 min (blir bedre jo lengre den får stå)

 

Koks nudler etter ønske, ha det i en skål før du har over suppa med kylling og gulrøtter. Dryss over bønnespirer og finhakket koriander og vårløk. Og evt chili og hvitløk.

Spis med litt salatblad ved siden av.

 

 

Advertisements