Verdens Beste / Kvæfjordkake
Bunn:
150 g smør/margarin
125 g sukker
150 g hvetemel siktet
1 ts bakepulver
5 eggeplommer
5 ss Melk Hel
Marengslag:
5 eggehviter
180 g sukker
100 g hakkede mandler
Fyll:
1 pakke Vaniljekrem (5 dl)
2 dl Kremfløte
2 ts vaniljesukker
Sett stekeovnen på 175 °C. Begynn med kakebunnen. Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.
Visp så eggehviter og sukker stivt. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen, i ca. 30 minutter, og avkjøl den.
Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på kakefatet.
Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.
Kan godt lages dagen før servering, men ikke pakk inn i kakeboks/eller plast da blir den seig, bare dekk til med et rent kjøkkenhåndkle. Så bevarer marengsen sin sprøhet.
En kommentar om “Verdens beste / Kvæfjordkake”