Amerikanske Donuts

Amerikanske Donuts

Kom over en gammel kokebok hjemmefra hvor denne var.
Amerikafan som jeg er så måtte jeg jo prøve..

Amerikanske Donuts!

60 gram smør/melange
2,5 dl melk
1 dl vann
1 pk/pose gjær
550 gram hvetemel
3 ss sukker
Halv vaniljestang (ta vare på den andre halvdelen da du trenger den i glassuren)
2 ss vaniljesukker
3 eggeplommer

Glassur:
Vanilje:
150 gram melis
Den andre halvdelen av vaniljestanga
3-5 ss melk
Sjokolade:
150 gram melis
4 ss oboy (litt mindre hvis du bruker kakao)
3-5 ss melk

Varm opp smør, melk og vann i til 37*, tilsett gjær og frøene fra vaniljestanga. Bland sammen alt det tørre i en stor bolle, tilsett eggeplommene og spe deretter med melkeblandingen mens maskinen (Eller du) knar deigen jevn og fin. Skal være litt klissete. Skal heve i 1-2 timer. Er da lurt å ha det over i en ren bolle som er smurt med enten smør eller olje. Dekk bollen med plast så det ikke blir tørt.
Kjevle ut deigen (ikke for tynt) og stikk ut rundinger med et stort glass. Bruk et mindre (shot) glass til å lage hull i midten. Plasser ringene og ”hullene” på bakepapir, dekk til med et håndkle og la heve i minst 1 time.

Stekes i olje eller smult. Bruker du olje bruk en med lite smak eks rapsolje. Jeg brukte rapsolje. Oljen skal være kjempevarm, 180-200 grader. Test ved å stikke en tresleiv ned i oljen, det er varmt når det bruser og bobler rundt sleiva.
Ha i donutsene, det bobler og bruser rundt, når det roer seg er det på tide å snu de og steke de på andre siden. Vær forsiktig, varm olje er skummelt. Ha et lokk tilgjengelig hele tiden.
La de ferdigstekte ligge på en rist med kjøkkenpapir oppå for å trekke ut mest mulig olje.

La de kjøle ned så du klarer å ta i de, ha da på glassur og la de bli kalde, restvarmen vil da sørge for at glassuren renner litt. Kan også ha på dryss og strø før glassuren stivner.
Jeg drysset også bare melis rett på noen av de. Kjempegodt det også.

Utstyr, deig, utbaking, heving og steking.
Utstyr, deig, utbaking, heving og steking.
Steking, Resultat av steking, glassur og ferdige Donuts!
Steking, Resultat av steking, glassur og ferdige Donuts!

Enjoy.

En kommentar om “Amerikanske Donuts

Legg igjen en kommentar