Pølse/skinke og potetgrateng
Lagde det her til middag en dag, og da fikk eg beskjed hos guttan at eg va verdens beste mamma som lagde så god mat…
1 boks med smårettskinke (kan nok bruke kossn skinke som helst, men synes den her e go eg, synes bogskinke smake litt for mye av ett eller anna)
2 røkte kjøttpølser
1 halv finhakket løk (bruke da min minichef (trur den heite det) fra tupperware for da blir løken så liten at guttan ikke ser den, men man får smaken)
6 store mandelpotet
Fløte
Smør
1 egg
litt revet ost
salt
pepper
Skrell potetet og skjør de i små strimler (litt tykker og større enn smårettsskinka)
Del pølsene i småbiter stek disse og skinka med løken i panna
Ha poteten i en ildfastform sammen med smør, og pølse/Skinke/løkblandingen.
Bland egget med fløten, ha i salt og pepper, hell dette over til det dekker. Strø så med ost over.
Stek på ca 200 i ovnen til potetene er møre (tok ikke tida så vet ikke helt dette…prøv deg frem…)
Server, kan gjerne serveres med brød eller/og salat til. Remi som vanligvis har ketchup på alt ville ikke ha det her for det var for godt… 😀